27 Mart 2018 Salı

Evde Lahmacun Yapılışı


Malzemeler:

2.5 su bardağı ılık su 
Yarım su bardağı ılık süt 
1 yemek kaşığı maya 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı şeker 
7 -8 şu bardağı un

İç harcı için :

Yarım kg.kıyma 
2 adet kuru soğan 
3 adet yeşil biber 
Yarım demet maydanoz 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
3 adet domates 
1 çay bardağı sıvıyağ 
Karabiber pul biber 3 diş sarımsak tuz. 

Yapılışı: 

Hamur 1 saat kadar mayalanır. Kıyma hariç tüm malzemeleri rondodan geçirin yada ince ince doğrayın. Sonra kıymayı ekleyip karıştırın. 
Mandalina büyüklüğünde hamur alın unlanmış tezgahta tabak büyüklüğünde açın. Benim 17 tane çıktı. Kıymalı harcı ince sürün. Tava büyük olsun. Isınmış tavada önce kısık ateşte sonra altının kızarması için biraz artırarak pişirin. Pişerken üzerini kapakla kapatın kıyma pişsin. 5 dk.da pişiyor altını kontrol edin dışarıdakiler gibi kızarsın.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CILEKLI CHEESECAKE

Malzemeler: 3 adet yumurta  1 su bardağından bir parmak eksik şeker  400 gr labne  1 su bardağı süzme yoğurt  1 tepeleme yemek kaşığı u...