19 Nisan 2018 Perşembe

PELİT PASTA



PANDİSPANYASI İÇİN;
4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 kahve fincanı un

KREMASI İÇİN
5 su bardağı süt,
100 gr tereyağ,
1 su bardağı un+ çeyrek su bardağı un,
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker,
1 paket vanilya
1 adet yumurta,
200 gr krema

Üzeri için;

1 paket beyaz çikolata

Arasına koymak için 1 su bardağı pikola fındık yada iri kırılmış fındık ve muz

KREMANIN YAPILIŞI;

Tavaya tereyağı koyup kısık ateşte margarini yakmadan ve rengini koyulaştırmadan eritelim.Üzerine unu ilave edip karıştırarak kokusu çıkana kadar iyice kavuralım.Bu aşamada unu yakmamaya dikkat edelim. Unu yakarsanız kremanın rengi güzel olmaz.Tencereye yumurtayı koyup iyice çırpalım.Üzerine sütü, şekeri ve vanilyayı ilave edip iyice çırpalım.Orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştıralım.Kaynama noktasına gelen sütlü karışımı kavurduğumuz unun içine karıştırarak azar azar ilave edelim.Koyu kıvamlı bir kremamız olacak. Kremamızı soğumaya bırakalım.
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI;
Yumurtalarla toz şeker köpürene kadar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya koyularak karıştırılır. Kek karışımı içine fırın kağıdı döşenmiş kelepçeli kalıba dökülerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Daha sonra soğuyan pandispanya 2 ye kesilir. Arasına kremanın bir miktarı sürülür. Dilimlediğimiz muz kremanın üstüne dizilir. Pikola fındıktan üzerine koyulur. Diğer pandispanya parçası kekimizin üzerine koyulur. Kalan kremayla pandispanyanın kenarı ve üzeri sıvanır. Üzerine rendelenmiş beyaz çikolata koyulur, Süslemek için pikola fındık ve muz koyabilirsiniz. Ben fındıkların üzerine parlasın diye bal sürdüm.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CILEKLI CHEESECAKE

Malzemeler: 3 adet yumurta  1 su bardağından bir parmak eksik şeker  400 gr labne  1 su bardağı süzme yoğurt  1 tepeleme yemek kaşığı u...