14 Nisan 2018 Cumartesi

MİDYE BÖREK


Malzemeler;

3 adet yufka
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Sosu için;

Yarim su bardağı su
Yarim su bardağı siviyag

Üzeri için;

İci icin hazirladigimiz sostan kalanini uzerine kullanalim
Yapilisi;
Yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Üçgen parçayı mutfak tezgahına serin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde sürün.
Fotoğraftaki gibi ucundan ve sonundan tutarak ortada birleşinceye kadar büzün.
Kenarda kalan geniş parçaları kendinize doğru getirerek ortada birleştirin.
Uç kısıma 2 tatlı kaşığı kadar peynirli harçtan koyarak kapatın ve yufkayı fotoğraftaki gibi sarın.
Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların üzerine kalan sosu gezdirin.
Sosu fırça yardımıyla sürün.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CILEKLI CHEESECAKE

Malzemeler: 3 adet yumurta  1 su bardağından bir parmak eksik şeker  400 gr labne  1 su bardağı süzme yoğurt  1 tepeleme yemek kaşığı u...