18 Nisan 2018 Çarşamba

PİRİNCLİ PATLICAN KAPAMA

▪️Malzemeler
✔️500 gr dana kusbasi
✔️1 domates
✔️1 tatli kasigi domates salcasi
✔️2 su bardagi pirinc
✔️6 adet uzun patlican
✔️tuz, karabiber, Pulbiber
▪️Ben patlicanlari alacali soyup uzerine siviyag surup firinda kizarttim. İstege bagli yagda da kizartilabilir.
▪️Yapilisi:
Et haslanir. Baska bir yerde kavrulur. İcine domates ve domates salcasini konur. Karabiber ve pulbiber eklenir. Yemegi pisirecegimiz tencerenin en altina et dosenir. Kizartilan patlicanlar disariya dogru sarkitilarak tencerenin dibine yerlestirilir. İslatilan pirincler iyice yikanip patlicanin uzerine dokulur. Sarkitilan patlicanlar pirincin ustune kapatilir. Kalan patlicanlar da bosluklara doldurulur. Eti hasladigimiz sudan koyularak pisirilir. Uzerlerine tuz eklenir. Suyu cekene kadar pisirilir. Pilav dinlendikten sonra tabaga ters cevrilir. Uzeri maydonozla suslenir
Afiyet olsun 😀

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CILEKLI CHEESECAKE

Malzemeler: 3 adet yumurta  1 su bardağından bir parmak eksik şeker  400 gr labne  1 su bardağı süzme yoğurt  1 tepeleme yemek kaşığı u...