▪️Malzemeler
✔️500 gr dana kusbasi
✔️1 domates
✔️1 tatli kasigi domates salcasi
✔️2 su bardagi pirinc
✔️6 adet uzun patlican
✔️tuz, karabiber, Pulbiber
▪️Ben patlicanlari alacali soyup uzerine siviyag surup firinda kizarttim. İstege bagli yagda da kizartilabilir.
▪️Yapilisi:
Et haslanir. Baska bir yerde kavrulur. İcine domates ve domates salcasini konur. Karabiber ve pulbiber eklenir. Yemegi pisirecegimiz tencerenin en altina et dosenir. Kizartilan patlicanlar disariya dogru sarkitilarak tencerenin dibine yerlestirilir. İslatilan pirincler iyice yikanip patlicanin uzerine dokulur. Sarkitilan patlicanlar pirincin ustune kapatilir. Kalan patlicanlar da bosluklara doldurulur. Eti hasladigimiz sudan koyularak pisirilir. Uzerlerine tuz eklenir. Suyu cekene kadar pisirilir. Pilav dinlendikten sonra tabaga ters cevrilir. Uzeri maydonozla suslenir
Afiyet olsun 😀
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
CILEKLI CHEESECAKE
Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik şeker 400 gr labne 1 su bardağı süzme yoğurt 1 tepeleme yemek kaşığı u...

-
PANDİSPANYASI İÇİN; 4 adet yumurta 3 kahve fincanı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 kahve fincanı un KREMASI İÇİ...
-
Malzemeler: 1 kg.patlican 200 gr kadar kıyma 2 soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası tuz yazdan yapma kavanoz da domates...
-
Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik şeker 400 gr labne 1 su bardağı süzme yoğurt 1 tepeleme yemek kaşığı u...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder