19 Nisan 2018 Perşembe

ELMALI KURABİYE

MALZEMELER

250 gr tereyagi oda isisinda yumusamis olmali
Yarim cay bardagi siviyag
Yarim cay bardagi yogurt
1 yumurta sarisi ( aki uzerine)
1 vanilya 
1kabartmatozu
1 cay kasigi karbonat
Kurabiyelerin uzerine file findik

İCİNE
4 adet elma
1 buyuk cay bardagi kuru uzum
1 su bardagi toz seker
1 tatli kasigi tarcin
Pudra sekeri

YAPİLİSİ
Elmalar rendelenir, seker ilave edilerek ocakta suyu cekene kadar pisirilir. Uzumler ilave edilir. Bir kac dakika daha pisirilir. Tarcin ilave edilerek ocaktan alinir sogumaya birakilir. Hamuru icin tum malzemeler karistirilir. Un ilavesi yapilarak yogurulur. Hamur cok sert olmayacak. Hamurdan ceviz buyuklugunde bezeler alinir. Yuvarlak sekilde el yardimiyla acilir. İc malzemesi koyulup pogaca gibi kapatilir. Yagli kagit serdigimiz firin tepsisine koyulur. Uzerine yumurta aki surulup findik koyulur. 180 derece isitilmis firinda pisirilir. Firindan alinan kurabiyeler soguduktan sonra pudra sekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CILEKLI CHEESECAKE

Malzemeler: 3 adet yumurta  1 su bardağından bir parmak eksik şeker  400 gr labne  1 su bardağı süzme yoğurt  1 tepeleme yemek kaşığı u...