8 Nisan 2018 Pazar

KUZU TANDIR


Yapılışı:

1.5 kg kuzu kol
Kuzu kol birbirinden tam ayrılmadan kasaba birkaç yerinden kesikler attırılır. Sarımsak, soğan, pul biber, karabiber, kekik, tuz ve sıvıyağ ile eksiklerin arası da dahil ovularak terbiye edilir.vakit varsa en az 2 saat bekletilir. Sonra iyice ısınmış güveçte sıvıyağ ile alt üst pişirilir. Sonra büyük boy çay bardağı ile su konur. Kapak varsa kapatılır. Yoksa önce yağlı kağıt sonrada aliminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatılıyor. Bir buçuk iki saat kadar çok kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CILEKLI CHEESECAKE

Malzemeler: 3 adet yumurta  1 su bardağından bir parmak eksik şeker  400 gr labne  1 su bardağı süzme yoğurt  1 tepeleme yemek kaşığı u...