8 Nisan 2018 Pazar

KIYMALI PATLICAN YEMEĞİ

Malzemeler:

1 kg.patlican
200 gr kadar kıyma
2 soğan 
2 diş sarımsak 
1 yemek kaşığı domates salçası tuz yazdan yapma kavanoz da domates varsa ben ondan kullandım. Yoksa 2 domates 
2 sivri biber 

Yapılışı:

Patlıcanlar alacalı soyulur. Bir parmak kalınlığında edilir tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletilir. Sonra kağıt havlu ile kurutulur ve sıvıyağ da kizartilir. Fazla yağı kağıt havlu üzerine koyarak alınır. Bir tarafta kıyma Soğan sarımsak sıvıyağ ile kavrulur. Üzerine domates salçası ve domates koyulur. Üzerine Patlıcanlar konur tuz ve sıcak su koyarak 10 dk.kadar pişirilir. Su fazla koymayın fazla pismiyor çünkü 
Yanına da domatesli pilav ve cacık güzel yakışır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CILEKLI CHEESECAKE

Malzemeler: 3 adet yumurta  1 su bardağından bir parmak eksik şeker  400 gr labne  1 su bardağı süzme yoğurt  1 tepeleme yemek kaşığı u...