19 Nisan 2018 Perşembe

PASTIRMALI HUMUS



Pastırmalı Humus Tarifi

Malzemeler;
3 su bardağı konverse nohut (suyu süzülmüş) 1/3 su bardağı tahin 2 limonun suyu veya 2-3 yemek kaşığı hazır limon suyu 1 çay kaşığı tuz 2 diş sarımsak 1/2 çay kaşığı kimyon Üzeri için: Pastırma Tereyağı Hazırlanışı; Bütün malzemeleri blenderde iyice püre haline gelene kadar eziyoruz (arzuya göre eğer kıvamını daha sıvı isterseniz bir kaç kaşık su ilave edebilirsiniz). Hazırlanan humus güveçlere konulur. Diğer bir tarafta tavada tereyağı eritilir ve pastırmalar 1-2 dk kadar tereyağında pişirilir. Pişen pastırmalar humus kaselerinin üzerine yerleştirilerek, 220 derece önceden ısıtılmış fırında 3-4dk bekletilir. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CILEKLI CHEESECAKE

Malzemeler: 3 adet yumurta  1 su bardağından bir parmak eksik şeker  400 gr labne  1 su bardağı süzme yoğurt  1 tepeleme yemek kaşığı u...