19 Nisan 2018 Perşembe
PASTIRMALI HUMUS
Pastırmalı Humus Tarifi
Malzemeler;
3 su bardağı konverse nohut (suyu süzülmüş) 1/3 su bardağı tahin 2 limonun suyu veya 2-3 yemek kaşığı hazır limon suyu 1 çay kaşığı tuz 2 diş sarımsak 1/2 çay kaşığı kimyon Üzeri için: Pastırma Tereyağı Hazırlanışı; Bütün malzemeleri blenderde iyice püre haline gelene kadar eziyoruz (arzuya göre eğer kıvamını daha sıvı isterseniz bir kaç kaşık su ilave edebilirsiniz). Hazırlanan humus güveçlere konulur. Diğer bir tarafta tavada tereyağı eritilir ve pastırmalar 1-2 dk kadar tereyağında pişirilir. Pişen pastırmalar humus kaselerinin üzerine yerleştirilerek, 220 derece önceden ısıtılmış fırında 3-4dk bekletilir. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
CILEKLI CHEESECAKE
Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik şeker 400 gr labne 1 su bardağı süzme yoğurt 1 tepeleme yemek kaşığı u...

-
PANDİSPANYASI İÇİN; 4 adet yumurta 3 kahve fincanı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 kahve fincanı un KREMASI İÇİ...
-
Malzemeler: 1 kg.patlican 200 gr kadar kıyma 2 soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası tuz yazdan yapma kavanoz da domates...
-
Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik şeker 400 gr labne 1 su bardağı süzme yoğurt 1 tepeleme yemek kaşığı u...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder