27 Mart 2018 Salı

MAKARNALI BÖREK



Malzemeler:

6 adet milföy hamuru 
2 yumurta 
1 paket fiyonk makarnanın 3 te biri haşlanır 
1 su bardağı süt 
1 fincan sıvıyağ 
Beyaz peynir
maydanoz 
üzeri için susam

Yapılışı:

3 adet milföy yağlanmış dikdörtgen borcama merdane yardımı ile açarak tabanına döşenir. Bir kenarda yumurta süt sıvıyağ karıştırılır. Yarım su bardağı ayrılır. Kalan harç makarna peynir ve maydanoz ile karıştırılır ve tepsiye dökülür. Kalan 3 milföy de açılır makarnanın üzerine serilir üstüne kalan harç dökülür. 200 derecede pişirilir.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CILEKLI CHEESECAKE

Malzemeler: 3 adet yumurta  1 su bardağından bir parmak eksik şeker  400 gr labne  1 su bardağı süzme yoğurt  1 tepeleme yemek kaşığı u...