31 Mart 2018 Cumartesi

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ


İnce dilimleyip ipe dizdiğimiz portakal kabuklarını 3 gün suda bekletip sık sık suyunu değiştiriyoruz. Potakal kabuğu kaç bardak ise 1 fazlası şekeri tencereye alıyoruz. Portakal kabuğu miktarına göre 1 bardak suyu şeker ile kaynatıyoruz. Köpük olunca suyunu hafifçe elimizle sıktığımız portakal kabuklarını içine atıyoruz. Portakal kabukları hafif şeffaflaşana ve kıvam alana kadar pisiriyoruz. Ocaktan almadan 5 dk önce 1limon suyu sıkıp kaynatıp ocağı kapatıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CILEKLI CHEESECAKE

Malzemeler: 3 adet yumurta  1 su bardağından bir parmak eksik şeker  400 gr labne  1 su bardağı süzme yoğurt  1 tepeleme yemek kaşığı u...