28 Mart 2018 Çarşamba
MEKSİKA MUTFAĞININ VAZGEÇİLMEZİ NACHOS
Malzemeler:
Mısır cipsi
Meksika fasulyesi
Siyah zeytin
Yesil zeytin
Konserve mısır
Yesil ve kirmizi biber
Cheddar Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1-1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
– Meksika fasulyesi, mısır, siyah ve yesil zeytin, kirmizi ve yesil biberi bir kasede harmanlayın. – Isıya dayanaklı servis tabağına bir miktar mısır cipsi yayın. Üzerine hazırladığınız karışımın yarısını serpiştirin. Tekrar mısır cipsi ve kalan karışımı ekleyin. -Tereyağını tencerede eritin.Un ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika kısık ateşte kaynatın. – Rendelenmiş cheddar peynirini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Sosu cipsin üzerine gezdirip 240 dereceye ayarlanmış fırında 7-10 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
CILEKLI CHEESECAKE
Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik şeker 400 gr labne 1 su bardağı süzme yoğurt 1 tepeleme yemek kaşığı u...

-
PANDİSPANYASI İÇİN; 4 adet yumurta 3 kahve fincanı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 kahve fincanı un KREMASI İÇİ...
-
Malzemeler: 1 kg.patlican 200 gr kadar kıyma 2 soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası tuz yazdan yapma kavanoz da domates...
-
Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik şeker 400 gr labne 1 su bardağı süzme yoğurt 1 tepeleme yemek kaşığı u...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder