28 Mart 2018 Çarşamba

MEKSİKA MUTFAĞININ VAZGEÇİLMEZİ NACHOS


Malzemeler:

Mısır cipsi
Meksika fasulyesi
Siyah zeytin
Yesil zeytin
Konserve mısır
Yesil ve kirmizi biber

Cheddar Sos için;

1 yemek kaşığı tereyağı
1-1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
Tuz
Taze çekilmiş karabiber 

Yapılışı:

– Meksika fasulyesi, mısır, siyah ve yesil zeytin, kirmizi ve yesil biberi bir kasede harmanlayın. – Isıya dayanaklı servis tabağına bir miktar mısır cipsi yayın. Üzerine hazırladığınız karışımın yarısını serpiştirin. Tekrar mısır cipsi ve kalan karışımı ekleyin. -Tereyağını tencerede eritin.Un ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika kısık ateşte kaynatın. – Rendelenmiş cheddar peynirini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Sosu cipsin üzerine gezdirip 240 dereceye ayarlanmış fırında 7-10 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CILEKLI CHEESECAKE

Malzemeler: 3 adet yumurta  1 su bardağından bir parmak eksik şeker  400 gr labne  1 su bardağı süzme yoğurt  1 tepeleme yemek kaşığı u...