24 Aralık 2017 Pazar

Gelin Pastası



Malzemeler


  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebi İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti (75 gr)
Üzeri İçin
  • Hindistan cevizi, fındık, ceviz ( siz hangisini tercih ederseniz )
Yapılışı


  1. Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Vanilya, kabartma tozu, unu ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
  3. Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim ve 170 derece ayarladığımız fırına koyalım.
  4. 15 dk içinde hazır olacaktır kürdan yardımı ile kontrol edelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
  5. Süt ve şekeri karıştıralım kekimiz tamamen soğuyunca üzerine dökelim.
  6. Muhallebimizi hazırlayalım, kremşanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve ocağın altını açalım .
  7. Koyulaşana kadar karıştıralım.
  8. Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım.
  9. Ilık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde kremşantiyi ekleyelim mikser yardımı ile çırpalım.
  10. Eğer biraz katı gelirse yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz.
  11. 3 dk karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
  12. Buz dolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CILEKLI CHEESECAKE

Malzemeler: 3 adet yumurta  1 su bardağından bir parmak eksik şeker  400 gr labne  1 su bardağı süzme yoğurt  1 tepeleme yemek kaşığı u...