Malzemeler
- 1 kg patates
- 2 adet havuç
- Yarım demet dereotu
- 2 adet taze soğan
- Yarım demet maydonoz
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Zeytinyağ
Süslemek İçin
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 yk mayonez
- 1 diş sarımsak
- Mısır
- Salatalık turşusu
Yapılışı
Patatesleri haşlayın. Derin bir kasede ezin. Havuçları rendeleyip soteleyin. Patatesleri ekleyin. Taze soğan, dereotu, maydonoz, yağını ve baharatlarını ekleyip karıştıralım. Tart kalıbını streç film ile kaplayın. Patatesli karışımı koyup bastırarak düzleyelim. 2- 3 saat buzdolabında bekletelim. Servis tabağına ters çevirerek alalım. 1 kasede yoğur, mayonez ve sarımsağı çırpalım. Üzerindeki boşluğa yayalım. Dereotu, mısır ve turşuyla dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder