Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 det kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet ayva
- 1 adet portakal suyu
- 1 yk pirinç
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 5-6 dal dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çb sıvıyağ
Yapılışı
Doğradığımız havuç ve soğanı yağda 5 dk kadar soğanları yakmadan soteleyelim. Daha sonra doğradığımız ayva, kereviz ve portakal suyunu ekleyelim. 1 çb kadar su ekleyelim bu aşamada. Tuz ve şekerini atalım. Kerevizler yumuşamaya başlayınca pirincini ekleyelim. Ben bu sefer pirinçli yaptım genelde konulmuyor. Pirinçler pişince altını kapatalım. Soğuduktan sonra dereotu ekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder